Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.11.2013 19:23 - За смисъла от връзките и мъжете
Автор: angella Категория: Тя и той   
Прочетен: 2335 Коментари: 6 Гласове:
13

Последна промяна: 30.11.2013 01:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 (Уважаеми мъже, ако сте вкопчени в клишето, че този смисъл са парите, по-добре не четете по-надолу )

 Вярвам, че щом природата ни е срещнала с даден човек от милиони други възможности, значи има какво да ни каже чрез него.

  Започвам с тези мъже, които ни учат да сме щастливи. Времето, които прекарваме с тях, са някакво магическо обещание за вечно щастие, страст и съвършенство. Това са моментите, когато се харесваме, чувстваме се добри и сме готови да споделим това вселенско щастие на целия Свят. За жалост това вечно щастие продължава твърде кратко и ако не намерим нещо друго, за което да се хванем, освен за способността му да ни води във вихъра на екстаза, то той губи смисъла си във връзката. Ако мъжът не успее да покаже, че е способен да бъде и нещо друго, остава си кухата илюзия за вечен рай, то няма как да го включим в шарения си от други емоции живот. В най-добрия случай остава един приятен спомен. И толкова.

  Идва ред на мъжете, носещи около себе си аурата на Остров на спасението. Когато сме с него сякаш света изчезва, проблемите се стопяват. Няма я буйната страст и разпилените емоции, но пък потъваме един блажен рай на спокойствие. Знаем го кога ще се прибере, почти сме сигурни, че няма да ни изневери или да си тръгне от нас. Не събужда почти никакви съмнения, лоши и хубави емоции. Смисълът му е, че ни кара да се чувстваме защитени и успява да не провокира буйната ни чувствителност в нерегламентирани размери.

  Има и такива, чийто смисъл е да проникнат в дълбоките кътчета на душата ни. Да се докоснат до най-съкровените ни тайни, до най-залостеното ни ъгълче, невидимо за другите. При тях забравяме просветлението, сядаме там където сме и се вслушваме във вятъра, който пее във вените ни. Те отварят раните ни, разхождат се из болките ни и изваждат от прахта забравени усещания. Тези мъже, могат да извадят на бял свят старите конфликти и травми, които ни спъват в настоящето, така или иначе.Смисълът на този мъж се губи, ако не успеем да се обърнем към себе си в дълбочина, да видим какво реално ни тормози и кой наш конфликт търси разрешение.  Понякога е твърде непоносимо и предпочитаме да го обвиняваме за причинените болки, които всъщност си носим като багаж със себе си.Смисълът му е да ни накара да пораснем, да открием себе си. Дори когато в трудните моменти, ние избираме да си тръгнем от себе си, той да ни покаже, че избира да бъде с нас.

   Най-хубавото е, когато тези трима мъже се преплитат в тялото на един, с когото можем да бъдем на моменти щастливи, на моменти спокойни и в моментите на израстване, приети в своята болка, за да знаем, че сме приети в нашата цялостност! А още по-смислено е когато сме способни да му връщаме всичко това и гледаме как той разцъфва, благодарение на нашата любов и приемане! И да крачим  смело в Света, да се гмуркаме още по-дълбоко в реките на живота. Все по силни и все по-себе си!
Вярвам, че смисълът на истинските връзки е да ни провокират, да ни помагат да спрем да играем на криеница със себе си и да танцуваме по повърхността на собственото си псевдосъвършенство... 

 Разбира се, всичко което пиша са личните ми прозрения, без претенции за всичкост и обективност. Ако съм пропуснала нещо помагайте.




Гласувай:
14



1. jenyivanova - Великолепно написано,
30.11.2013 21:59
поздравления!
цитирай
2. angella - Jenyivanova, много се радвам
01.12.2013 14:17
Благодаря ти, за споделеността :)
цитирай
3. jenyivanova - ...
01.12.2013 14:32
angella написа:
Благодаря ти, за споделеността :)

Благодарна съм за възможността да те прочета и да споделя написаното! :)
цитирай
4. minevv - ne
06.01.2014 15:24
Бягство от живота е това... Целта
е връзка на ПАРТЬОРИ.....
равноправни и приятели
дерзайте!!
цитирай
5. djani - О, Анджи...
09.01.2014 19:18
Преди време написах едно доста обемистто есе "Катехизис на умната жена" за ролята на инстинктите в междуполовите, вкл. социални отношения. Там има и красноречив виц, който илюстрира една от тезите ми:
"Веднъж корнет Оболенски попитал поручик Ржевски:
— Господин поручик! Посъветвайте ме, в какво се състои умението Ви да скланяте толкова бързо жените да си лягат с Вас?
— За какво умение става въпрос? Подхождаш към дамата и казваш:
— Мадам! Разрешете да Ви го вкарам!
— Но господин поручик! За такава грубост може и да ви шамаросат…
— Може и да ме шамаросат. Да... Но кой знае защо го вкарвам!"

Та неведоми са пътищата към смисъла на връзките. Защото факторите са много. Философстването често ги усложнява...

цитирай
6. angella - Джани
10.01.2014 08:51
Ще ми е интересно да го прочета...
Само че, аз твърдо вярвам, че човешките отношения са най-интересното, динамично и сложно нещо и размислите върху преживяванията ни само могат да помогнат. Поне при мен е така :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: angella
Категория: Тя и той
Прочетен: 234244
Постинги: 45
Коментари: 560
Гласове: 1480
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031